Våren 2021

Efter ett digitalt styrelsemöte i april har vi beslutat att vi tyvärr inte kommer att kunna ha några visningar förrän tidigast under hösten 2021 på grund av rådande omständigheter. Vi hoppas att kunna komma igång med visningar igen mot slutet av september. Biljettförsäljning startar tidigast 1 september. Mer information om detta kommer framöver på hemsidan.

 

Tillsvidare så kan vi rekommendera den digitala filmstudio som anordnas av SFF (Sveriges Förenade Filmstudios), vår centralorganisation. Nedan finns mer information om den digitala filmstudion.

De filmer vi planerade för i vår är: "Parasit", "The Sisters Brothers", "Barnhemmet", "The Audition", "La Belle Époque" och "Charter". Vi får se ifall vi får möjlighet att visa dessa vid ett senare tillfälle.

 

 VT21

 

 

Erbjudande om DIGITAL FILMSTUDIO arrangerad av SFF

FILMSTUDIO:PLAY 2021 (Information från SFF)

Nu avslutas filmerna i Filmserie 1 och 2. Den 1-2 januari kommer sajten vara helt stängd för lite underhåll, men den 3 januari kommer vi tillbaka med nya filmer och ett lite nytt format. Vi kommer inte ha olika filmserier utan du betalar för att se film och detta medlemskap gäller i 45 dagar. Vill du fortsätta efter det så väljer du att förnya ditt medlemskap. Vi kommer också erbjuda vissa av de tidigare filmerna som hyrfilmer. (Att vi inte kan fortsätta erbjuda filmerna som en del av vårt medlemskap har med ekonomi och rättigheter att göra).

Från 3 januari gäller alltså detta:

 • Medlemskap 
  Ni betalar 30 kronor för att kunna se alla filmer som ingår. För detta får ni tillgång till filmer i 45 dagar. Vill ni fortsätta se film efter detta förnyar ni ert medlemskap. Vi presenterar nya filmer löpande. Filmerna kan, beroende på rättigheter, vara tillgängliga olika länge. Informationen kommer finnas vid varje film och filmer som är på väg att fasas ut lyfts fram.
  Om ni anmäler er till vårt nyhetsbrev missar ni ingen information.
   
 • Hyrfilmer
  Vissa av de filmer som erbjudits som en del av vårt medlemskap kommer att kunna erbjudas som hyrfilmer när de inte längre är en del av vårt medlemskap. Då har ni möjlighet att hyra filmerna i 48 timmar för 30 kronor. 
   
 • Gratisfilmer
  Precis som tidigare kan vissa filmer erbjudas gratis som en bonus, antingen att er lokala filmstudio bjuder på något eller att det blir ett specialerbjudande. Om det sker presenteras de under en särskild kategori som heter "Gratisfilm - din filmstudio bjuder". Om det inte finns några gratisfilmer syns inte denna kategori.
   
 • App - se filmer enklare
  I slutet av januari kommer vi också presentera en "app". Då blir det enklare att se FIlmstudio:play genom att ladda ner en app som gör det möjligt att t ex se film via en iPhone och Chromecast, vilket inte varit möjligt förut. Mer information kommer så fort det är klart.
   
 • Information på Filmstudio:Play
  Du hittar också aktuell information på Filmstudio:Plays webbsida i vår blogg, i högerspalten eller längst ner på startsidan. Eller via menyn under Information. 

Vi är glada att kunna säga att vi den 3 januari kommer kunna fortsätta erbjuda kvalitativa filmupplevelser som t ex brittiska Rocks från Folkets Bio och ryska Beanpole från Njutafilm. Dessutom kommer vi kunna bjuda på några klassiker som endast finns på Filmstudio:Play. 

 

Gå till play.filmstudio.se och bli medlem i den digitala filmstudion.

 

 

Tänk på våra allergiker - var sparsam med dofter!

 

Eventuella framtida filmer

 

    Parasit  

Bong Joon Ho

  S.Kor   2019
    The Sisters Brothers  

Jacques Audiard

  USA/Fra/Spa/Rum/Bel   2018
    Barnhemmet  

Shahrbanoo Sadat

  Afg   2019
    The Audition  

Ina Weisse

  Tys/Fra   2019
   

La Belle Époque

  Nicolas Bedos  

Fra/Bel

  2019
   

Charter

 

Amanda Kernell

  Sve/Nor/Dan   2020
                 
                 
                 
                 

                            

Läs mer om filmerna här.

 

Torsdagar 19.00 på Folkan

 

Medlemskort betalas helst via plusgiro då vi anger att förköpsperioden startat.

Eventuellt kvarvarande medlemskort säljs på Folkan före filmernas början.

 Pris: 250 kr/vuxen; 150 kr/ungdom (födda 2001 eller senare) 

Biljetter till enstaka föreställningar säljs ej.

Filmstudions styrelse för ett medlemsregister för hanteringen av medlemskort. Vill man inte stå med i det var vänlig och kontakta styrelsen så blir ni struken ur listan.

 

I samarbete med Örnsköldsviks Kommun

 

För mer information om Örnsköldsviks Filmstudio:

Görel Brattström, ordf. 0660-37 55 08 / 070-369 14 60

Daniel Viström,kassör 070-565 09 08